Popularitatea dronelor a crescut exponențial în ultimi ani și, odată cu aceasta, a crescut și oferta de drone. Indiferent de nivelul de pregătire al pilotului sau exigențele acestuia, există o dronă potrivită pentru fiecare. Însă, cu așa o abundență, este ușor să fii copleșit de cantitatea de informații și opțiuni disponibile. Înainte de a cumpăra o dronă, e indicat să te familiarizezi cu funcțiile și indicațiile pe care trebuie să le respecți ca și pilot.

Dacă te-ai hotărât să achiziționezi prima ta dronă, dar nu știi de unde să începi și care este cea mai potrivită pentru tine, citește în continuare ghidul nostru de achiziție pentru amatorii de drone. Vei găsi la sfârșitul articolului și câteva modele din magazinul Multimago potrivite pentru începători.

Ce este o dronă?

Drona este un tip de aeronava fără pilot la bord. Acest aparat de zbor este pilotat de la sol, prin conexiune radio, cu ajutorul unei telecomenzi. Dronele au fost folosite exclusiv în domeniul militar la începuturile lor, însă aplicabilitățile au permis extinderea pe piața publicului larg. Unele drone au sisteme automate de ghidaj, așa că nu au nevoie deloc de pilot, însă acestea fac parte din industriile super tehnologizate.
Așadar, de la spionaj și misiuni de recunoaștere, dronele pot fi folosite acum pentru crearea de conținut online sau servesc drept jucării.

Motive pentru care să cumperi o dronă

Dacă nu ai văzut până acum o dronă, e posibil să vezi cu greu situațiile în care o dronă poate fi utilă.
O perspectivă nouă și uimitoare pentru poze, conținut inedit pentru rețelele de socializare, alăturarea unei noi comunități, dezvoltarea de abilități pentru o afacere proprie… să îți mai spunem? Am deschis o listă cu 7 motive să cumperi o dronă, listă la care întrebuințările dronelor nu sunt limitate.

E greu să pilotezi o dronă?

Răspunsul scurt este nu, nu este greu să pilotezi o dronă. Este important să reții că învățarea acestei abilități este un proces, căci este imposibil să știi cum să pilotezi o dronă înainte să te apuci de exersat. Este posibil ca drona să se prăbușească la început, iar pozele și video-urile înregistrate să nu arate așa cum ți-ai imaginat din cauză că nu vei stăpâni perfect poziția dronei. În magazinul Multimago avem drone perfecte pentru începători (fie ei și copii), însă poți găsi drone și pentru momentul în care ești pregătit să investești mai mult în această pasiune. Este important să recunoști punctele slabe pe care le poți îmbunătăți și să lucrezi la aceste aspecte în fiecare sesiune de survol.

Ce caracteristici ar trebui să aibă o dronă?

În articolul 5 lucruri pe care trebuie să le știi înainte să cumperi o dronă povestim despre specificațiile pe care ar trebui să le urmărești atunci când îți dorești un astfel de gadget, în funcție de nevoile și experiența ta. Cele mai importante caracteristici ale unei drone sunt:

  • Timp optim de funcționare
    Odată ce ai trimis drona în aer, o să vrei să rămână acolo pentru o perioadă de timp, nu e așa? Gadgetul trebuie să aibă un timp optim de funcționare, mai precis durata de viață a bateriilor să fie suficientă încât să poți survola în voie. În medie, o dronă are un timp de zbor de aproximativ 15-20 min, însă Hubsan Zino PRO Plus poate zbura până la 43 de minute și se întoarce la tine atunci când bateria are resurse puține.
  • Baterie detașabilă
    Dronele au un timp limitat de zbor, așa cum am menționat mai sus, însă acest lucru nu înseamnă că trebuie să închei sesiunea de zbor. Marea majoritate a dronelor au baterii detașabile, însă trebuie să achiziționezi separat baterii de rezervă pe care să le ai la tine. Ai grijă ca acumulatorul să fie compatibil cu drona ta.
  • Raza de acțiune
    E important să iei în considerare raza maximă de acțiune a dronei, căci ea determină cât de departe de tine poate zbura o dronă. În funcție de motivul pentru care achiziționezi o dronă, raza de acțiune poate fi un factor determinant în alegerea modelului.
  • Senzori
    Senzori de obstacole, senzori infraroșu, senzori de poziționare – acestea sunt doar câteva dotări posibile ale unei drone. Deloc neglijabili, senzorii sunt importanți pentru o experiență high-tech și pentru a păstra drona într-o condiție bună.
  • Camera foto/video 4k
    Perspectiva fotografiilor și a videoclipurilor oferite de o dronă este uimitoare, dar calitatea camerei este vitală atunci când vrei să creezi conținut online de calitate și nu doar să privești peisaje din poziția dronei. Vezi câteva modele de drone cu cameră de pe magazinul Multimago.
  • GPS
    Funcția GPS permite întoarcerea dronei la punctul de decolare prin apăsarea unui singur buton. De asemenea, drona se va întoarce la locul din care a decolat și atunci când își pierde semnalul (iese din raza de acțiune) sau atunci când nivelul bateriei este scăzut. Vezi câteva modele de drone cu GPS.
banner_home2
ZLRC SG 906 MAX

Câteva modele perfecte pentru începători

Pasiunea pentru drone nu înseamnă necesitatea unui buget mare sau experiență și cunoștințe tehnice înainte de achiziționarea propriu-zisă a unei drone. Este suficient să te pui în temă cu informațiile de bază, să te familiarizezi cu funcțiile cele mai importante și să găsești o dronă pentru începători care se potrivește cu dorințele și nevoile tale. Pentru mai multe detalii legate de drone, poți consulta pagina noastră de blog, iar dacă ai întrebări îți stăm la dispoziție în fereastra de chat, pe email la contact@multimago.ro sau pe pagina de contact.

Alătură-te listei de așteptare Te vom informa când produsul revine în stoc. Te rugam introdu o adresă de email validă.
X