Zborul cu drona este o activitate plăcută, fie că o folosești în scopuri profesionale sau doar pentru recreere. Totuși, ca să rămână o ocupație relaxantă trebuie să ai în vedere câteva aspecte foarte importante atunci când plănuiești următorul zbor.

Pilotarea dronelor nu este o activitate lipsită de riscuri, chiar dacă pilotul nu este expus niciunui pericol. Drona poate reprezenta un pericol dacă este pilotată deasupra persoanelor, proprietăților private sau a aeroporturilor. Asigură-te că ai studiat și cunoști foarte bine regulamentul privind condițiile de zbor cu drona care se aplică în România.

Dacă nu îți iei toate măsurile de siguranță, riști chiar să strici drona. Pierderea controlului, prăbușirea sau accidentarea dronei sunt evenimente care se întâmplă frecvent celor care survolează nepregătiți.

Planificarea în detaliu a zborurilor și verificarea tuturor aspectelor înainte de a pleca de acasă îți aduc liniște și siguranță.

O listă de măsuri pe care să le iei înainte de zbor:

1. Dacă nu ai pilotat niciodată o dronă, exersează acasă pe simulatoare de drone

La o simplă căutare pe internet vei găsi o mulțime de opțiuni disponibile. Mai mult decât atât, tutorialele de pe YouTube sunt o sursă foarte bună de informații, astfel încât să cunoști în detaliu partea teoretică a pilotajului de drone. Creatorii de conținut împărtășesc de regulă și o mulțime de sfaturi acumulate din experiențele lor, astfel poți învăța de la cineva care este foarte familiar cu dronele.

Ca o primă experiență pe care o recomandăm începătorilor este pilotarea unei minidrone. Acestea au specificații și dimensiuni limitate, dar la fel sunt și riscurile utilizării lor. Dronele mini sunt potrivite și pentru copii, ceea ce arată că sunt practic inofensive. Desigur, prudența este recomandată în orice situație, indiferent de mărimea dronei.

Dacă nu știi ce fel de dronă este potrivită pentru tine, am pregătit un ghid de achiziție pentru drone, pe care să îl consulți oricând ai nevoie.

2. Citește (și cunoaște) manualul de instrucțiuni

Chiar dacă ai impresia că ai vizualizat toate tutorialele despre drone de pe internet, citește cu atenție manualul de utilizare a dronei tale. Asigură-te că îi cunoști îndeaproape specificațiile și funcțiile, astfel încât să fii stăpân pe orice situație neprevăzută ar putea apărea și să poți redresa drona în caz că semnalul scade, iar aparatul nu mai e la fel de receptiv.

3. Alege un loc deschis, în care să poți pilota și ateriza în siguranță

Spațiile deschise îți permit să pilotezi drona fără să pui pe nimeni în pericol. Acest aspect este important nu numai pentru ceilalți, cât și pentru tine și pentru integritatea dronei, cu atât mai mult cu cât există condiții speciale de survol care nu permit apropierea de clădiri sau persoane la mai puțin de câțiva zeci de metri (precum este specificat în regulamentul privind utilizarea dronelor). De exemplu, un câmp cu iarbă nu îți oferă numai vizibilitate extinsă și spațiu suficient pentru zbor, dar în caz de prăbușire a dronei impactul poate fi amortizat de vegetație. Atunci când ești începător, e reconfortant să știi că drona ta poate rămâne intactă chiar dacă aterizarea nu este una ușoară.

4. Verifică vremea

Este bine-cunoscut faptul că dronele nu fac “casă bună” cu vântul și ploaia. Fiind aparate de mici dimensiuni și cu o greutate scăzută, dronele sunt destabilizate cu ușurință de vânt. Mai mult decât atât, apa le poate ruina circuitele electrice, astfel că nu toate dronele pot fi pilotate pe timp de ploaie. În plus, vizibilitatea ta este redusă considerabil și e puțin probabil să ai parte de o pilotare plăcută. Așadar, pentru binele dronei, dar și al tău, e recomandat să verifici care sunt condițiile meteo din ziua respectivă.

5. Încarcă bateriile și actualizează aplicația

Nu pleca de acasă fără a avea toate bateriile (adică și cele de rezervă) încărcate. În funcție de drona aleasă de tine, timpul de funcționare diferă, dar ar fi păcat să nu mai poți pilota drona după ce bateria principală se termină. În plus, este riscant pentru integritatea dronei să rămână fără baterie la mare distanță de tine dacă nu are mod de auto-întoarcere.

Nu uita să actualizezi și aplicația de telefon, dacă producătorul dronei dispune de una. Drona Magic Speed X52HD transmite imagini din aer în timp real, prin aplicația de telefon. Dacă mergi într-o zonă fără semnal, e util să actualizezi aplicația acasă.

banner_home2
ZLRC SG 906 MAX

Zborurile cu drona nu vor fi perfecte de la început, ceea ce e normal. Este important să îți iei toate măsurile de siguranță pentru a nu răni pe nimeni și pentru a nu distruge drona.

Îți recomandăm să achiziționezi la început o dronă cu un preț mai mic și pe măsură ce evoluezi să treci la una mai superioară. În magazinul Multimago vei găsi drone pentru toate bugetele și pretențiile în materie de specificații. Iar pentru orice fel de întrebări, lasă-ne un mesaj în formularul de contact și revenim cu un răspuns în cel mai scurt timp.

Alătură-te listei de așteptare Te vom informa când produsul revine în stoc. Te rugam introdu o adresă de email validă.
X