Dronele încep să fie tot mai populare printre pasionații de gadget-uri. Pentru că au devenit accesibile pentru publicul larg, și nu mai sunt dedicate exclusiv domeniului militar, interesul față de ele a crescut considerabil. Iar atunci când te gândești să achiziționezi o dronă (sau poate ai făcut-o deja), e normal să vrei să citești toate informațiile pe care le poți găsi despre drone: de la modele disponibile, recenzii, legislație și curiozități. Poate găsești util și ghidul nostru de achiziție pentru drone.

Acest articol e despre cele din urmă – curiozități despre drone.

1. Dronele sunt interzise în câteva țări

Faptul că nu poți folosi o dronă în mai multe state este relevant nu numai de dragul discuției, dar mai ales atunci când vrei să călătorești în statele respective și să iei drona cu tine. Egipt, Maroc, Tunisia, Coreea de Nord și Nicaragua sunt doar câteva țări care nu permit utilizarea dronelor. Unele state interzic și comețul și deținerea acestora.

2. Cea mai mică dronă din lume

Cea mai mică dronă măsoară 2,2 x 2,2 cm și cântărește 7 grame. SKEYE Pico Drone se aruncă în aer pentru a fi pornită, mai apoi fiind controlată cu ajutorul telecomenzii cu care vine livrată. Timpul de zbor este pe măsura mărimii dronei: doar 7-8 minute.

3. Primele drone au fost produse în Israel

Israel Aerospace Industries a produs primele drone din lume cu scopul de a fi folosite în domeniul militar, iar în prezent Israelul este unul din cei mai mari producători și exportatori de drone.

4. Amazon dezvoltă un serviciu de livrare cu drone

Amazon lucrează la propriul său program de livrare a produselor cu ajutorul dronelor. Programul se numește Prime Air și urmărește distribuirea coletelor cu o greutate de până la 2.25 kg în mai puțin de 30 de minute de la plasarea comenzii. Serviciul nu este disponibil încă din cauza mai multor considerente, cele mai importante fiind cele legislative.

5. Dronele sunt utile în cazul dezastrelor naturale

În cazul crizelor umanitare, adesea provocate de dezastre naturale precum inundații sau incendii de vegetație, dronele sunt utile căci se pot livra alimente, apă și alte lucruri vitale pentru supraviețuitorii izolați. Desigur, aceste activități sunt efectuate numai de către autorități pentru a avea un control clar al activității aeriene, pentru a evalua nevoie și pagubele și pentru a documenta evenimentul. Un studiu din 2021 urmărește capabilitățile, performanțele și limitările dronelor în cazul crizelor umanitare.

6. Dronele sunt folosite în agricultură

Agricultura este o industrie care beneficiază tot mai mult de pe urma aeronavelor fără pilot, integrând tot mai multe tehnologii și gadget-uri pentru a obține culturi cât mai prospere. Fermele mari folosesc acum drone pentru supravegherea culturilor, pentru irigarea, erbicidarea și fertilizarea țintită a recoltelor. Aceste tehnici permit controlarea costurilor, protecția resurselor umane și economisirea timpului.

7. SUA are un număr record de drone înregistrate

Statele Unite ale Americii are înregistrate la Federal Aviation Administration peste 854,000 de drone. Cu toate acestea, posesorii de drone din USA reprezintă 8% din populație.

Dronele adună comunități tot mai mari de pasionați profesioniști și amatori, iar dacă ne uităm și la întrebuințările lor este lesne de înțeles de ce sunt atât de apreciate. Dacă încă nu ești hotărât, îți dăm noi 7 motive să cumperi o dronă.

Alătură-te listei de așteptare Te vom informa când produsul revine în stoc. Te rugam introdu o adresă de email validă.
X