Dronele sunt gadget-uri fascinante, a căror pilotare poate să fie relaxantă sau plină de adrenalină, cu ajutorul cărora poți să intri într-o comunitate de pasionați sau să dezvolți o afacere nouă.

Dacă ești începător în ceea ce privește pilotajul dronelor, e important să te familiarizezi cu câteva aspecte din acest domeniu cât mai devreme. Am pregătit o listă de 5 lucruri pe care trebuie să le știi atunci când vrei să achiziționezi o dronă și nu știi de unde să începi.

Câteva lucruri pe care să le ai în vedere înainte să îți cumperi o dronă:

1. Fiecare dronă achiziționată trebuie înregistrată

Dronele se clasifică în funcție de greutatea lor, iar ele se încadrează în 4 categorii: <250 g, <500 g, <2 kg, <25 kg. Aceste categorii stabilesc în ce condiții poți folosi o dronă. Pentru dronele mai grele de 250 g este necesară obținerea certificării de pilot. Această certificare se obține în urma unui examen susținut online pe platforma AACR. Indiferent de greutatea dronei, aceasta trebuie înregistrată pe platforma AACR dacă dispune de cameră foto-video. Înregistrarea dronelor este gratuită, se face online, iar în urma ei vei primi un cod de identificare pe care ești obligat să îl afișezi pe dronă.

2. E necesar să cunoști legislația

Pilotajul dronelor trebuie făcut în condiții de maximă siguranță și în concordanță cu prevederile legale. Întreg regulamentul de zbor și fiecare nouă hotărâre pot fi găsite pe site-ul Autorității Aeronautice Romane. În funcție de specificul zborului, dar și de riscurile implicate în timpul survolului, zborurile cu drona se clasifică în 3 categorii: Open, Specific și Certified.

3. Specificații pe care să le urmărești atunci când cauți o dronă

  • Greutate
    Din punct de vedere legal, dronele sunt categorizate în funcție de greutatea lor, iar acest lucru dictează condițiile de survol și documentația necesară pilotului. Dronele care au sub 250 g sunt cele mai populare, căci ele sunt scutite de cele mai multe rigori legale, iar acest lucru le face ideale pentru zborurile recreaționale.
  • Autonomia bateriei
    Timpul de zbor depinde de autonomia bateriei. Așadar, acesta este un aspect foarte important pe care să îl iei în calcul atunci când dorești să achiziționezi o dronă. Desigur, este mereu o idee bună să ai câteva baterii de schimb la tine. Drona Hubsan Zino PRO Plus are 43 de minute de zbor, un timp excelent în comparație cu media generală, care e de aproximativ 20 min.
  • Raza de acțiune
    Raza de acțiune reprezintă zona măsurată în metri liniari în care o dronă își păstrează legătura radio cu controller-ul. Dacă drona iese din raza de acțiune în timpul zborului, aceasta fie se va întoarce la utilizator, fie va zbura pe loc pentru a-ți oferi timp să reintri în raza de acțiune.
  • Diverse funcțiicameră de înaltă rezoluție, GPS, gimbal, senzori
    În funcție de scopul pentru care achiziționezi drona, vei vrea ca ea să aibă anumite funcții sau caracteristici. Pentru materiale foto-video de excepție, o dronă cu cameră 4k este esențială, dar e important să aibă și un gimbal cu 3 axe sau o cameră duală. Utilizatorii de drone interesați de competiții de viteză vor opta o dronă rapidă, cu GPS și cu senzor de obstacole.
banner_home2
ZLRC SG 906 MAX

4. Gândește-te la motivul pentru care achiziționezi drona - pentru distracție, pentru a învăța, pentru conținut online

Stabilește încă de la început cel puțin un motiv pentru care achiziționezi drona. Noi am stabilit 7 motive pentru a cumpăra o dronă, însă poți găsi numeroase alte întrebuințări. Dacă vei avea de la început cel puțin un scop, vei evita să abandonezi drona după câteva utilizări. Fie că îți dorești doar să înveți să pilotezi un astfel de gadget, să ai o nouă activitate după muncă sau să creezi conținut pentru rețelele de socializare, vei găsi o dronă cu specificațiile ideale pentru nevoile tale.

5. Există riscul ca drona să se prăbușească - mai ales dacă ești începător

Mici accidente de aviație sau erori de pilotaj pot avea loc frecvent, mai ales la început. Este foarte important să respecți regulamentul de survol al dronelor pentru a minimaliza riscurile. De asemenea, ar trebui să iei în vedere și achiziționarea unei drone de o valoare direct proporțională cu abilitățile tale de pilotaj. Poți începe cu o dronă la un preț redus și să schimbi drona numai după ce te simți pregătit să investești mai mult în această pasiune.

Pe magazinul nostru găsești o gamă largă de drone, iar tu poți face o alegere foarte inspirată dacă stabilești încă de la început specificațiile pe care le cauți. Urmând sfaturile de mai sus vei putea căuta mai ușor drona perfectă pentru tine, dar dacă ai orice fel de întrebări poți oricând să ne contactezi.

Alătură-te listei de așteptare Te vom informa când produsul revine în stoc. Te rugam introdu o adresă de email validă.
X